El jutge de l'Audiència Nacional, José De la?Mata, va mostrar ahir a Jordi Pujol i Soley la carta manuscrita que el seu fill Jordi va escriure reconeguent que l'expresident era l'únic titular del compte d'Andorra, i que ell només n'era el fiduciari.

Fonts properes al cas van explicar que durant la declaració De la Mata va recordar que el 4 de maig de 2011 Pujol Soley va firmar, a petició del seu fill, que tots els diners del compte 63810 de la Banca Reig (amb 307 milions de pessetes) havien de passar a Marta Ferrusola si ell moria, en la qual va explicar que era una maniobra per evitar que l'exdona de Pujol Ferrusola es quedés part dels diners.

No obstant això, nou mesos abans era el mateix Pujol Ferrusola qui, en una carta manuscrita, va reconèixer que el titular dels diners era el seu pare i ell només era fiduciari. A tot això, l'expresident va assegurar a De la Mata que desconeixia l'existència d'aquesta carta del seu fill.

Respecte als diners, Pujol va dir que el seu pare li va llegar uns 140 milions de pessetes, segons suposa, del tràfic de dòlars que havia realitzat el seu pare. Encara que va afegir que aquest fons el va gestionar Delfí Mateu fins l'any 93, quan se'n va fer càrrec el cosí de l'expresident durant uns mesos abans d'entregar-li a Pujol Ferrusola. L'expresident va reiterar que mai va gestionar aquests diners però suposa que hi havia 140 milions de pessetes.

En l'interrogatori de l'expresident Pujol hi havia presents els fiscals Fernando Bermejo i Belén Suárez, l'advocat de l'Estat i els advocats José Antonio Choclán, Cristóbal Martell, Carles Monguilod, Jordi Pina, Carlos Bueren, Alberto Carrillo i José Maria Fuster Fabra.

A l'interior, Pujol va dir que no sabia res dels comptes d'Andorra. No sabia per què els diners es multiplicaven de forma exponencial. No va mirar mai quants diners tenia al compte. No poseeix el primer document que demostri l'origen de l fortuna. I va afirmar que llegat el va gestionar Delfí Mateu.

No sabia res que la seva dona tenia comptes a Andorra. No sabia per què hi havia transferències d'un compte a l'altre. «Haig d'agrair als meus fills i la meva dona que em tinguessin al marge de tot».

Homs: «Sap greu»

El diputat de Democràcia i Llibertat al Congrés, Francesc Homs va reconèixer ahir que li «sap greu» la imatge de Pujol i la seva esposa a l'Audiència Nacional.

En declaracions recollides per La Vanguardia, Homs va rebutjar possibles gestos de suport per part de càrrecs del seu partit perquè «respon d'unes decisions, com ells mateixos ho han explicat, pròpies, personals».

I la portaveu de CDC, Marta Pascal, va afirmar en declaracions a La Xarxa que el cas Pujol és un assumpte estrictament familiar que no afecta el partit: «El que no farem és acceptar que tot aquest procés va contra CDC. El que afecta la família, afecta la família».