La consellera de Presidència, Neus Munté, va assegurar ahir que el govern català vol "saltar la paret" de l'"ofec econòmic, social i democràtic" de l'Estat, però va deixar clar que ho farà amb la "seguretat", la "legalitat" i "avalat per una majoria social que existeix".

En aquest sentit, Munté va assegurar que la Generalitat preveu tenir "finalitzat i operatiu" en el termini de dos mesos el seu pla de govern amb l'acció política en relació amb el procés cap a la independència i l'"enfortiment" de polítiques socials.

En el seu torn de rèplica als grups de l'oposició durant la seva compareixença davant la Comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament per informar dels objectius del seu departament, Munté ha respost així als retrets abocaments des de l'oposició per, han criticat, donar prioritat a les tres lleis de ruptura. Al·ludint a les paraules de Ferran Pedret (PSC), qui havia titllat de "preocupant" que el Govern "vagi a saltar la paret" quan "una bona part de la societat catalana no vol fer-ho", Munté va dir que "interpreta" el "saltar la paret com saltar aquest terrible ofec econòmic, democràtic i social que hem patit els últims anys".

"Li asseguro que aquest Govern, amb la legalitat, la seguretat i el màxim acompanyament social i polític, aquesta paret efectivament sí que la volem saltar i ens veiem avalats per una majoria social que existeix, i no és un mantra", va afirmar la consellera. En aquest sentit, la portaveu va garantir el "compromís absolut" del Govern amb el full de ruta sobiranista. D'una altra banda, Munté i alguns partits de l'oposició com Ciutadans i PPC es van embrancararran de la pluralitat de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. No obstant això, Inés Arrimadas (C's) el va instar a "despolititzar" els mitjans de comunicació públics i Xavier García Albiol (PPC) el va acusar d'"usar" aquests mitjans per a la seva "propaganda".