El president català, Carles Puigdemont, va criticar ahir el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, per utilitzar la paraula "treva" davant un full de ruta sobiranista que Puigdemont va qualificar de "plantejament democràtic i pacífic". I és que Rajoy va aprofitar dissabte el seu primer viatge a Catalunya des de l'elecció de Puigdemont com a president de la Generalitat per avisar els independentistes que "l'Estat no està en treva" i que ell seguirà combatent qualsevol pas en contra de la unitat d'Espanya.

En una visita a Molins de Rei, Puigdemont va comentar, en declaracions als periodistes, que "parlar de treva no és un llenguatge apropiat per intentar relacionar-se amb el que és un plantejament democràtic, pacífic, popular, transversal i fins i tot simpàtic d'una gran part del poble de Catalunya". "Constatem amb una certa estupefacció com els problemes que afecten realment la gent, com són l'habitatge, la feina o l'energia, no són objecte de decisions importants de la política espanyola i, en canvi, quan es tracta d'utilitzar Catalunya per a interessos més partidistes hi ha una certa coincidència", va subratllar.

El president de la Generalitat espera del Govern, estigui "en funcions o no", que "no generi disfuncions i que funcioni, i per ara el Govern espanyol ni funciona ni evita generar disfuncions". També va apuntar que tant li fa qui formi govern a l'Estat, ja que "la història recent de les relacions entre Catalunya i l'Estat demostra que és indistint qui governi". "Les formes canvien però quan es tracta de tenir sensibilitat i d'atendre les demandes democràtiques de la majoria parlamentària de Catalunya, les respostes d'uns governs i d'altres són bastant similars", va dir.