L'organització Corrent Roig, integrada dins l'espai 'Per la Ruptura i la candidatura CUP-CC, ha decidit abandonar la candidatura perquè la seva militància "no comparteix el pacte d'investidura amb Junts pel Sí". Així ho van donar a conèixer en el Consell Polític i el Grup d'Acció Parlamentària que la CUP ha celebrat aquest dissabte a Torredembarra.

Corrent Roig argumenta en la seva pàgina web que aquest acord és d'una "extrema gravetat" ja que "qüestiona el rol rupturista" de la CUP, ja que es supedita a un govern "submísa la UE i a la troika". Tot i això, en la seva intervenció es va mostrar confiats de tornar a coincidir més endavant "al carrer i a les lluites". D'altra banda, el Consell Polític i el GAP de la CUP ha debatut la incorporació de Pilar Castillejo, número 10 per Barcelona, com a diputada al Parlament, després de la dimissió d'Antonio Baños. Pilar Castillejo és tinent d'alcalde de Ripollet i no s'incorporarà a les tasques de diputada fins al maig per les responsabilitats que ocupa actualment a l'Ajuntament, segons explica la CUP en un comunicat. La CUP ratificarà formalment la proposta en el proper Consell Polític, d'aquí a un mes. La seva incorporació convertirà la CUP en el primer grup parlamentari amb més dones que homes.

Corrent Roig argumenta al seu web que aquest govern també "serà una trava en al camí de la ruptura i en conseqüència, en el camí de la proclamació de la República catalana". Per això, afegeix, és un govern que "cal i caldrà combatre".

Aquest corrent revolucionari argumenta que l'acord amb Junts pel Sí "condemna la CUP-CC a convertir-se en l'ala esquerra parlamentària del govern". Critica durament l'aprovació de la pròrroga dels pressupostos ja que "nosaltres no ens vam incorporar a la candidatura per millorar la gestió de les engrunes. Això era propi de formacions com ICV i Podemos", i ells volen "canviar-ho tot".

Al Consell Polític i el GAP celebrat aquest dissabte, on hi havia 57 representants de les 13 territorials i els 11 de les organitzacions de la Crida Constituent, també s'ha abordat les decisions que la CUP ha hagut de prendre en els darrers mesos, i en concret el pacte amb Junts pel Sí. En aquest sentit, la formació anticapitalista reafirma el valor de l'assemblearisme sobretot en situacions polítiques excepcionals.