El portaveu adjunt de Catalunya Sí Que Es Pot, Albano Dante Fachin, va explicar ahir en una entrevista a El Periódico que es planteja presentar-se al càrrec de secretari general de Podem a Catalunya.

"Vull dirigir Podem perquè segueixi en mans de tots", exposa. Segons indica, porta temps parlant amb "molta gent" de "moltes coses" que es podrien fer al partit.

"Si hi ha consens, em presentaria", insisteix. Podem està dirigit per una comissió gestora des que a l'octubre va dimitir la fins aleshores secretària general, Gemma Ubasart.

Segons Fachin, el proper secretari general "ha de fer una proposta a la societat, no només al partit" i Podem ha de ser una eina de participació per a "tothom", per no esdevenir "el partit dels barons".

Aquesta és la proposta que, en cas de presentar-se, defensarà per al partit i per a la hipotètica confluència d'esquerres que impulsa l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

En l'entrevista, Fachin va minimitzar el conflicte que ha transcendit als mitjans entre ell i el portaveu de Sí Que Es Pot, Joan Coscubiela.