La portaveu del Govern, Neus Munté, va assegurar ahir que hi va haver una "alta sintonia" entre el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el líder de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, per explorar un acord pressupostari. Ambdós coincideixen, va dir Munté, que "les conseqüències de les legítimes diferències" entre les dues parts "no les ha de pagar la ciutadania". "Hem de ser capaços de salvar-les per tenir l'eina més social que pot tenir un Govern", va remarcar la també consellera de la Presidència, que va reconèixer que Puigdemont "va aprofundir més" amb Rabell en la qüestió dels pressupostos del que ho va fer amb la presidenta del grup parlamentari de C's, Inés Arrimadas, o amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

Per la seva part, el líder parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, va defensar davant el president català, Carles Puigdemont, que la comissió d'estudi del procés constituent ha de ser un "espai" per "bastir ponts de diàleg" i el va urgir a elaborar uns pressupostos "no continuistes".

El líder del grup de la confluència d'esquerres al Parlament va qualificar la trobada d'"interessant" i "cordial", i va explicar que li va transmetre al president català que el full de ruta a partir de la declaració independentista del 9 de novembre no és "ni viable ni operatiu".