El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, va assegurar ahir, després de reunir-se amb el cap de l'executiu català, Carles Puigdemont, que "una desconnexió" de Catalunya respecte a Espanya "l'únic que provoca seria desconcert al mercat", per la qual cosa ha demanat respectar "el marc legal".

"No entenem una situació en la qual puguem pensar en paraules com la desobediència, el que s'ha de fer és usar el diàleg i per això necessitem la formació urgent d'un Govern" a Espanya, va assegurar Gay de Montellà a la sortida de la reunió amb Puigdemont, en declaracions als periodistes.

El dirigent de la patronal catalana va recordar que Foment està acostumada "a l'ordre constitucional i no a la desobediència" i per això ha demanat que "quedi clar el marc legal", en referència a un eventual procés secessionista català.

Llum verd als comptes

El diputat de la CUP Albert Botran va assegurar que la formació assambleària "facilitarà" l'aprovació avui de la pròrroga dels Pressupostos del 2015, amb tota probabilitat mitjançant una abstenció, en espera d'iniciar la setmana que ve les negociacions sobre els comptes d'aquest any.

En roda de premsa, Botran va explicar que amb "molta probabilitat" els diputats de la CUP s'abstindran en el ple de demà per "facilitar" l'aprovació de la pròrroga pressupostària.

"Van ser uns pressupostos que vam rebutjar, però entenem que és una necessitat tècnica que es prorroguin i facilitarem que així sigui", va assenyalar el portaveu parlamentari.