El PSC planeja un pacte de govern a Tarragona amb el PP i amb Unió (UDC) que es va abordar ahir en una executiva local i es presentarà divendres que ve en una assemblea, encara que hi ha alguns sectors contraris que han reclamat sotmetre l'acord a votació dels militants, segons fonts del partit.

Mentre els socialistes ultimen aquest pacte, ERC i la CUP ja van oferir dues rodes de premsa en les quals van criticar aquest acord. El PSC governa en minoria amb nou regidors, però aquesta setmana, segons les fonts consultades, està previst anunciar l'entrada en el govern local dels quatre regidors del PP i d'un d'UDC (Unió Democràtica de Catalunya), cosa que donaria a l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros la majoria en un consistori de 27 regidors.

Executiva local dividida

No obstant això, l'executiva local del PSC entrava dividida a la reunió extraordinària d'ahir en la que Ballesteros va exposar els detalls del pacte.

A més, divendres que ve, els militants socialistes celebraran una assemblea sectors del partit volen que el pacte se sotmeti a votació, de la mateixa manera que va anunciar el secretari del PSOE, Pedro Sánchez, respecte als possibles acords de govern.