La CUP-Poble Actiu ha organitzat aquest divendres al vespre a Capellades (Anoia) l'acte 'Des del Municipalisme Capgirant la Història' amb l'objectiu de posar en relleu i retre homenatge a la feina que fan els gairebé 400 regidors i alcaldes cupaires que van sortir de les passades eleccions del 24-M. La formació política ha volgut treure de la "invisibilitat" la feina de "formiguetes" que es fa des del municipalisme i exhibir la força que la CUP té arreu del territori. L'exdiputada al Parlament Isabel Vallet ha expressat que els municipis han de ser la "punta de llança" en la lluita per la independència, però també per "millorar les condicions de vida de les dones i les classes populars".

L'alcalde de Capellades, Aleix Auber, ha estat l'encarregat d'engegar l'acte, fent un repàs de la feina que s'està fent al municipi anoienc i, al seu darrere, s'han anat succeint més d'una quinzena d'alcaldes i regidors que han compartit experiències i projectes que duu a terme la candidatura arreu del país. Entre d'altres, s'han presentat propostes de caire econòmic, social, cultural, mediambiental o de defensa del dret de les dones i el feminisme. Aquestes experiències han volgut servir d'exemple de la feina que duen a terme els 385 regidors i regidores de la CUP i la trentena d'equips de govern i alcaldies que tenen repartits arreu del territori, en municipis com Berga, Soriguera o Viladamat.

L'escenari escollit per la candidatura independentista per a retre homenatge al municipalisme ha estat la Lliga de Capellades, indret on també ha estrenat un nou logotip -una flor amb els colors que reflecteixen les lluites de l'esquerra independentista: el lila, el blau, el groc, el vermell i el verd- i el lema 'Sembrem llavor, fem arrels i compartim els fruits". Dalt de l'escenari, els ponents també han volgut reivindicar la feina que s'està fent des dels casals, plataformes o moviments populars per "transformar la societat" i posar les institucions al servei dels interessos de les classes populars.

L'exdiputada al Parlament i ara membre d'Acció Institucional del partit, Isabel Vallet, ha remarcat que els municipis han de ser la "punta de llança" no només en la lluita per assolir la independència, sinó també per "millorar les condicions de vida de les dones i de les classes populars". L'exdiputada també ha avisat que els municipis on governa la CUP desobeiran "les amenaces" que arribin des del Tribunal Constitucional i també "lleis com la LRSAL". A més, Vallet creu que des dels municipis es poden canviar moltes coses com "evitar els desnonaments, remunicipalitzar els serveis i donar més drets als ciutadans o habilitar mecanismes que controlin les institucions". "Els municipis on governa la CUP ja ho han començat a fer", ha remarcat.

Vallet també ha volgut subratllat que per a la CUP el municipalisme és una "prioritat política" i ha lamentat que, molts cops, les experiències que passen als municipis "queden invisibilitzades per part dels mitjans, que se centren en allò que passa a la Ciutadella" i, per això, "avui volem donar importància als bons resultats electorals de les últimes eleccions, però també als anys que fa que la militància està lluitant als carrers allò que les institucions ens han tret".