El ple de l'Ajuntament de Barcelona va acordar demanar al Ministeri de Justícia del Govern evitar amb un indult l'ingrés a la presó dels vuit "indignats" condemnats pel Tribunal Suprem a tres anys de presó pel setge al parlament català, ocorregut el 15 de juny del 2011.

La proposició presentada pel govern de Barcelona en Comú ha estat aprovada amb 19 vots a favor (BComú, ERC i CUP), 18 en contra (CiU, C's i PP) i 4 abstencions (PSC). El Tribunal Suprem va corregir amb una sentència condemnatòria l'absolució de l'Audiència Nacional per considerar que els vuit condemnats havien comès un delicte contra les institucions de l'Estat, quan una concentració davant el Parlament contra les retallades socials convocada pel moviment 15M va derivar en situacions de setge a parlamentaris.

En la declaració institucional, que va defensar el tinent d'alcalde Jaume Asens, l'Ajuntament de Barcelona insta el Ministeri de Justícia del Govern a evitar l'ingrés a la presó dels vuit condemnats mitjançant la concessió de l'indult.