Els Mossos d'Esquadra i l'Ajuntament de Barcelona investiguen una macrofesta al metro la nit del 16 al 17 de gener amb més d'un centenar d'assistents i que va acabar amb actes vandàlics. Segons fonts de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), que va denunciar els fets als Mossos, la convocatòria hauria estat deliberada i planificada per fer un trajecte en metro a l'estil botellón.

La festa hauria començat a la línia 4, a Jaume I, i hauria acabat a la línia 2. Després que el personal del metro es veiés sobrepassat per aquests fets, TMB va demanar la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d'Esquadra i van incrementar la vigilància en un dispositiu de seguretat coordinat perquè no es repeteixi una festa d'aquestes característiques. S'estan revisant les imatges de seguretat aportades per TMB i també el material penjat a les xarxes socials.

TMB va denunciar els fets als Mossos d'Esquadra, que prèviament havien rebut la denúncia d'un treballador. El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, va condemnar els fets, que va titllar de «totalment injustificats» i va lamentar que ocasionessin «incomoditats» entre els usuaris.