L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), va dir sentir-se «objecte d'una certa persecució i objectiu polític de la CUP» després de declarar prop de tres hores davant del jutge que instrueix el cas Inipro. L'actual portaveu del grup municipal de la CUP, Laia Estrada, va denunciar les presumptes irregularitats comeses per l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) en contractar l'empresa Inipro abans que la formació anticapitalista obtingués dos regidors.

El jutjat número 1 de Tarragona investiga Ballesteros pels delictes de prevaricació, suborn, tràfic d'influències, malversació i alteració de preus en subhastes públiques i després de la seva declaració ha manifestat sentir-se «molt tranquil».

No obstant això, a preguntes dels periodistes, l'alcalde va exposarsentir-se «objecte d'una certa persecució» per part de la CUP perquè «l'alcalde és un objectiu entre tots els investigats». Ballesteros va reiterar la seva «absoluta confiança en la justícia» i va demanar «que deixin treballar a la justícia, especialment aquells que la pressionen políticament».

L'alcalde, amb actitud serena i tranquil·la, va manifestar que «ha quedat acreditat que els decrets s'havien de dictar» i es va remetre a «sentències del Tribunal Suprem que l'avalen», pel que confia en el fet que «se'm desimputi» i que «s'aclareixi la veritat».

Detalls de contractació

El jutge investiga els detalls de la contractació d'Inipro mitjançant un procediment negociat sense publicitat al qual l'ex gerent de l'IMSS Antonio Muñoz, també investigat, va invitar Inipro, Itinere i Gallets Associats.

Inipro i Itinere són del mateix grup i Gallets té vinculacions, encara que es va retirar del procediment al·legant excés de treball, malgrat que la seva activitat no té res a veure amb l'objectiu del contracte, que era atendre a la població immigrant..