La consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, va animar ahir els ajuntaments a aplicar la llei que permet expropiar els pisos buits dels bancs. En una entrevista a TV3, la consellera també va afirmar que el pla de lluita contra la pobresa energètica està garantit i que la Generalitat està treballant amb les empreses per ampliar el fons, que l'any passat només va rebre aportacions del Govern, 5 milions, dels quals únicament en va gastar 1,1. «Nosaltres animem tots els ajuntaments a recórrer a la llei que permet expropiacions forçoses als bancs que tinguin pisos buits durant tres anys. La Generalitat ja té un volum de mil pisos que vénen d'un acord que es va fer amb la Sareb», va dir.

«Mala informació»

El president de la Taula del Tercer Sector Social, Oriol Illa, es va queixar que sobrin diners del fons de la Generalitat per pagar rebuts de llum, aigua i gas en cas de pobresa energètica, i ho atribueix a la mala informació, la falta de voluntat de les subministradores i a l'assumpció del pagament per entitats solidàries. Segons va informar ahir El País, la Generalitat només va pagar el 2015 un total d'1,1 milions d'euros dels cinc pressupostats, un 22% del total, per pagar les factures de subministraments bàsics de persones i famílies en situació de pobresa energètica.

«La necessitat existeix i no ha desaparegut, encara que hagin sobrat aquests diners», va assegurar en declaracions a Efe Oriol Illa, que va proposar «trobar altres formes per canalitzar els recursos, que no s'han esgotat perquè no hi hagi la necessitat, sinó perquè no hem trobat la via adequada».