El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, creu que amb Pedro Sánchez "hi pot haver més cordialitat", però no creu que hi hagi "diferències amb Rajoy a l'hora d'arribar a pactes". Així ho va apuntar en una entrevista a La Vanguardia publicada ahir, a través de la qual assenyalava que "si l'Estat reconsidera alguna de les seves posicions" respecte al procés català, "que ens ho faci saber". El president català també recordava que la declaració de ruptura del 9-N "està vigent políticament" i, sobre la possibilitat d'asseure's en una ponència per reformar la Constitució, puntualitzava que "en l'ADN de Convergència no hi ha el cop de porta a res. Però cal plantejar-se primer per a què". Tot i això, afegia que "totes les constitucions espanyoles han acabat col·lapsant. No han sigut mai reformades".

L'exalcalde de Girona també es va referir al seu inesperat nomenament i va dir que va prendre la decisió "molt sol i en poc temps". "Vaig fer preguntes i vaig posar condicions", va assegurar, i una d'aquestes condicions va ser que el seu nomenament no suposés la "jubilació de Mas".

Albiol nega la nació catalana

Per la seva banda, el líder del Partit Popular de Catalunya (PPC) al Parlament, Xavier García Albiol, va negar ahir que Catalunya sigui una nació i va carregar contra un nou Govern que és fruit d'un "frau surrealista" arran del pacte entre JxSí i la CUP. "Catalunya és un territori que forma part d'una única nació, un únic país, que és Espanya. I així pensem la majoria de catalans", va assenyalar en una entrevista al programa "El Suplement" de Catalunya Ràdio.