El PSC sotmetrà a la votació dels seus militants si entra o no en el govern d'Ada Colau a l'Ajuntament de Barcelona, després dels contactes bilaterals que els socialistes i Barcelona en Comú iniciaran pròximament per arribar a un acord. Segons va explicar ahir a Catalunya Ràdio el president del grup municipal socialista al consistori barceloní, Jaume Collboni, la decisió d'entrar a l'equip de govern de Colau la prendran les assemblees del partit, de forma simultània, amb vot individual i secret, encara que falten per concretar encara alguns detalls.

Per la seva banda, el president del grup municipal d'ERC al consistori barceloní, Alfred Bosch, va negar ahir que els republicans tinguin "res en contra de governar" la ciutat, i va reclamar a Colau "una proposta" que concreti "per fer què i per anar cap a on".

CiU, sorpresa

El portaveu de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, va expressar ahir la seva sorpresa pel fet que Colau hagi proposat al PSC entrar al govern: "És sorprenent que la gent que ens ha parlat de nova política i de l'oposició al model de ciutat que havia creat el PSC, ara vulgui que entrin en el govern".