Convergència celebrarà el 6 de febrer un consell nacional per fer «un nou plantejament obert» que ha de conduir al congrés de refundació del juny.

El partit ja treballa «de forma clara i rotunda» per encarar el procés i va iniciar el «debat profund» al territori, a través de les federacions, i és que «la darrera paraula» sobre el model de la nova CDC «l'ha de tenir la militància», va expressar la portaveu convergent, Marta Pascal. La refundació del partit s'entoma amb dues bases: l'ampliació de la base social i la construcció d'un instrument «potent i absolutament renovat» i sota les regnes d'Artur Mas, que ja està mans a l'obra.

Sense coordinador general

A preguntes dels periodistes, Pascal va aclarir que ningú es va postular formalment per ocupar la coordinació general, tot i que no hi ha procés obert. Pascal també va explicar que el comitè de direcció, un òrgan que havia estat encapçalat per Rull, queda ara «subsumit» dins del secretariat permanent, que queda «enfortit». El secretariat permanent és l'òrgan directiu més restringit del partit.«Des de la setmana passada, Mas ja es va posar a pilotar aquest procés de refundació que ens ha de portar cap al juny. Em consta que ho està portant a terme. Veuran en els propers dies i setmanes com això va agafant intensitat. Creiem que és un valor afegit», va afegir.