La Generalitat té un govern solvent. Almenys en patrimoni personal i béns heretats. A excepció del president de la Generalitat Carles Puigdemont, la major part dels consellers tenen una economia familiar sense hipoteques ni crèdits. Tal com consta a la declaració de béns que va presentar al Parlament, Puigdemont figura com a copropietari d'un habitatge a Sant Julià de Ramis adquirit el 2003 i valorat en 280.000 euros. Encara deu 123.000 euros d'hipoteca i 15.000 euros d'un crèdit personal

La consellera de Presidència, Neus Munté, també se situa entre els que encara tenen deutes pendents. Munté va declarar ser copropietària d'un pis i d'una plaça d'aparcament, que va adquirir el 2009 i que valora en uns 115.000 euros. Encara té pendent per retornar quotes hipotecàries per 105.000 euros. La consellera de Governació, Meritxell Borràs, que també assumeix la cartera d'Habitatge, encara deu uns 140.000 euros d'hipoteca, segons va declarar.

Per contra, vicepresident i titular d'Economia i Hisenda. Junqueras viu en una casa de Sant Vicenç dels Horts, que va rebre com a herència, i figura com a copropietari d'un altre habitatge. Declara que tenen un valor conjunt de 250.000 euros. També posseeix un pla de pensions de 111.000 euros, un fons d'inversió de 58.000 euros i comptes corrents amb uns 20.000 euros. No ha contret hipoteques ni crèdits personals.

Els consellers amb un patrimoni immobiliari més important són els titulars d'Interior, Jordi Jané, i de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, els quals també són beneficiaris d'herències. Segons la declaració patrimonial que va presentar quan era diputat al Congrés, Jordi Jané té la propietat de vuit habitatges, dos locals i cinc places de pàrquing, així com una tercera part de dues finques rústiques amb cultius de vinya. Aquests béns els va rebre en herència, excepte tres pisos i quatre places de pàrquing. El 2008, quan va presentar la declaració, devia 318.000 euros d'una hipoteca. Rull figura com a propietari de diversos habitatges, locals i garatges que valora en uns 830.000 euros. Tots aquests béns són fruit d'una herència familiar que va rebre el 2012. L'any passat va subscriure un crèdit de 13.200 euros, per poder comprar un Peugeot 3008.

El conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, i la seva esposa són propietaris a parts iguals de dos habitatges: un a Sant Cugat del Vallès, que ocupen des de 2006 i que està valorat en 413.000 euros; i un altre immoble que van comprar l'any passat per poc més de 49.000 euros. Segons la declaració de béns presentada al Parlament, una part de l'import de la seva casa de Sant Cugat correspon a compravenda i una altra a herència. Fonts properes al conseller d'Exteriors assenyalen que la beneficiària de l'herència seria la seva esposa perquè aquesta casa era dels seus avis. Romeva declara que deu uns 26.000 euros d'un crèdit immobiliari.

Antoni Comín, conseller de Salut, no té deutes, però tampoc consta que tingui propietats. Meritxell Ruiz (Educació), Carles Mundó (Justícia), Meritxell Serret (Agricultura) i Jordi Baiget (Empresa) encara no han presentat declaració de béns.

Els consellers gironins

El conseller de Cultura, Santi Vila, va concretar en la seva declaració al Parlament que disposa de dos habitatges i una plaça d'aparcament a Figueres, la ciutat de la qual va ser alcalde. L'import declarat d'aquests béns ascendeix a poc més de 100.000 euros. No consta que tingui crèdits.

Per la seva part l'altra consellera gironina, Dolors Bassa, la responsable de Treball, Afers Socials i Famílies, declara al Parlament que té un habitatge i un pàrquing comprats el 2002 per un valor de 33.450 euros. A més té un altre habitatge en usdefruit adquirit el 1996 per un valor de 31.415 euros. Assegura a més que té dipòsits per 15.000 euros i un pla de pensions de 12.000 euros.