La Comissió Europea investiga la indemnització que va aprovar el govern espanyol per a Escal UGS pel cessament d'activitat de la plataforma Castor arran de la reclamació que van interposar l'any passat la patronal Cecot, el Centre Metal·lúrgic i el Consell Intertèxtil Espanyol, segons va explicar a l'ACN el president de Cecot, Antoni Abad.

Abad va recordar que les tres organitzacions van interposar la reclamació l'estiu del 2015 i que van rebre una notificació de la CE on se'ls explica que es va requerir informació al Govern espanyol sobre la concessió, cosa que per a la patronal indica que veuen «indicis» que l'actuació no hagi estat l'adequada.

En aquesta comunicació, la CE informa que ha demanat informació al govern espanyol i que aquest ha de respondre abans de mitjans de febrer. Un cop ho facin, la CE explica a la Cecot que «analitzarà» la informació que els facin arribar i demanarà informació addicional «si ho considera necessari». La CE va registrar la reclamació de les tres organitzacions el juliol del 2015 i ara ha notificat que després de debatre el tema al novembre, ha fet arribar la queixa al govern espanyol i li ha requerit informació sobre la concessió analitzada. El president de la patronal va valorar positivament el fet que la CE hagi requerit aquesta informació al govern espanyol i va considerar que «el tema de fons és la possible ajuda indeguda de l'Estat».

Infringir de la llei europea

El govern espanyol va aprovar una indemnització de 1.350 milions d'euros per a la constructora pel cessament d'activitat.La denúncia presentada defensa que el govern espanyol va infringir presumptament l'article 107 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea.