El director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alonso, va explicar ahir en declaracions a Efe que «la lluita contra la corrupció a Catalunya avança a marxes forçades» i va assenyalar que els consellers del ram de València i Balears es van reunir amb l'oficina.

«Tothom s'està posant la granota de treball en el tema de la corrupció», va afirmar Daniel de Alonso en el marc d'unes jornades de formació sobre lluita contra la corrupció organitzades per l'Oficina Antifrau de Catalunya i a la qual també van assistir el president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Xavier Amor, i el president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch.

De Alonso també va lamentar la falta de «més compromís» en la lluita contra el frau a la resta de l'Estat, i ha afirmat que la creació d'oficines contra el frau «és la primera mesura per demostrar que es vol lluitar contra la corrupció».

També el director de l'Oficina Antifrau va assenyalar que els ciutadans passen per tres fases davant els escàndols de corrupció que afecten la classe política: la indiferència, la impotència i la intransigència, que segons el seu parer ha afavorit l'aparició de noves formacions polítiques més dures en la lluita contra la corrupció.

«Confio que (el president de la Generalitat) Carles Puigdemont tingui un full de ruta en la lluita contra la corrupció», va dir.