Un total de 28 persones van ser detingudes pels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona en una macrooperació contra un grup criminal dedicat al tràfic de metamfetamines que actuava a nivell estatal i internacional i que s'ha desenvolupat en diverses etapes.

Fonts policials van assenyalar que la investigació es va iniciar a final del 2014 i va concloure ahir i que, a més de les detencions, es van decomissar gairebé vuit quilos de metamfetamina valorats en uns dos milions d'euros al mercat il·legal.

Xarxa de narcotràfic

La desarticulació d'aquesta xarxa de narcotràfic i la detenció de la cúpula de traficants, de nacionalitat nigeriana i que transportaven la droga des del seu país fins a Catalunya, va concloure ahir al matí en una operació en la qual van participar uns 150 agents dels dos cossos policials.

En l'operació d'ahir, en què van ser detingudes 12 persones, es van dur a terme deu entrades simultànies a locals i domicilis, sis al districte barceloní de Ciutat Vella, tres al districte de Sants-Montjuïc i una a la localitat de Ripollet (Vallès Occidental).