El Parlament ha aprovat aquest dimecres per unanimitat una proposta de resolució que estableix el retorn de la paga extra retallada el 2012 als treballadors públics entre aquest any i, com a màxim, el primer trimestre del 2018. La Mesa de la Funció Pública decidirà si el pagament serà esglaonat o no i com es calendaritzarà. L'oposició en bloc, inclosa la CUP, reclamava inicialment en la seva proposta que es retornés la paga al llarg del 2016, però JxSí s'hi va oposar al·legant que el desemborsament d'uns 440 MEUR és insostenible en aquests moments i va presentar una esmena a la resolució original. Fruit de les intenses negociacions entre els grups i els sindicats, s'ha arribat a un acord que evita que JxSí i la CUP votin diferent ja en el primer ple de la legislatura.

L'esmena acordada per part de tots els grups estableix que "de manera gradual" es retorni la paga extra retallada l'any 2012 al sector públic. El calendari d'abonament serà dissenyat per la Mesa de la Funció Pública, que aplega representants de la Generalitat i els sindicats. El compromís és ingressar "el que resta de la paga de 2012 entre 2016 i 2017, fixant com a límit per la seva liquidació íntegra com a màxim el primer trimestre de 2018", segons recull el text.

A més, el text també insta el Govern a presentar un calendari per recuperar la totalitat dels dies de permís i vacances per raó d'antiguitat en l'exercici 2016, i establir un calendari de pagament per a les pagues eliminades els anys 2013 i 2014 i també per al restabliment de la resta de drets laborals i socials suspesos.