El Parlament va aprovar ahir per unanimitat tornar l'extra del 2012 als funcionaris de forma prorrogada en tres anys després de l'acord assolit entre els grups i els sindicats, amb el qual Junts pel Sí va evitar la seva primera derrota a la cambra ja que la CUP havia anunciat que s'aliaria amb l'oposició. Amb aquest acord, l'extra dels funcionaris es pagarà en el transcurs del 2016, 2017 i, si és necessari, durant el primer trimestre de 2018, si bé els detalls dels pagaments es concretaran posteriorment a la taula de la funció pública.

Tots els grups de l'oposició, inclosa la CUP, havien presentat una proposta de resolució per tornar la paga extraordinària del 2012 als funcionaris catalans, si bé JxSí va presentar una esmena al·legant que la Generalitat no podia fer front a aquest pagament de forma immediata.

Aquest fet suposava el primer distanciament entre JxSí i la CUP en el ple de la cambra catalana, cosa que abocava el grup del govern a perdre la votació. No obstant això, amb aquestes negociacions d'última hora tots els partits amb representació parlamentària i els sindicats han arribat a un acord per tornar l'extra del 2012 de forma fraccionada amb un calendari de tres anys, amb la qual cosa Junts pel Sí va evitar in extremis la seva primera derrota al Parlament. Durant la seva intervenció en el ple, el diputat de Junts pel Sí Sergi Sabrià va assegurar que calia posar una «dosi de realisme» davant la falta de liquiditat de la Generalitat, per la qual cosa l'acord d'ahir permet mantenir els «comptes en equilibri».