Els alcaldes del Pla d'Urgell se senten «impotents» davant els reiterats robatoris de cablejat de coure que s'estan registrant en equipaments municipals. El més recent va ser fa tant sols dos dies a Fondarella, on s'han emportat uns 500 metres de cable dels fanals de dos carrers de la població.

Segons l'alcalde i president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, el problema no és el valor del cable que els prenen sinó el dany que els lladres provoquen als equipaments públics i el cost de reparar-los.

En aquest sentit, Reñé ha demanat un enduriment de les penes per aquest tipus de robatoris i que passin de ser tipificats com a furts i es considerin delictes. La setmana passada a Castellnou de Seana es van endur cable telefònic provocant la caiguda de la línia durant dos dies. Fondarella va ser tant sols fa dos dies el darrer municipi del Pla d'Urgell objecte d'un robatori de cable de coure.

En concret, es van emportar el cable de terra dels fanals del carrer Mossèn Josep Huguet i el carrer d'Arbeca. Es tracta de dos carrers «llarg» i van actuat amb «total impunitat al mig del poble», va lamentar l'alcalde i president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, que també va assegurar que hi ha destrosses importants ja que «no miren res a l'hora de tallar el cable». Segons Reñé, els lladres «saben el que estan fent».