La consellera de Presidència i portaveu, Neus Munté, va tornar a deixar clar ahir que els 18 mesos que s'han posat de termini per aquesta legislatura no es poden convertir en una "cotilla" que es faci servir com a "arma llancívola contra el procés". "Els 18 mesos és un termini no orientatiu, sinó treballat i pactat en el full de ruta, però sabem que l'important és fer-ho i fer-ho bé", va argumentar en declaracions a Catalunya Ràdio. Se suma a les declaracions del número dos Oriol Junqueras i del mateix president Carles Puigdemont. aquests últims dies.

Per la seva banda, el portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, va coincidir ahir amb la consellera de la Presidència, Neus Munté, que els terminis del procés cap a la independència, fixats en principi en els 18 mesos, no poden ser una "cotilla", ja que la "prioritat absoluta" és la constitució de la República Catalana. Sabrià no entén que el president en funcions del govern espanyol, Mariano Rajoy, es mantingui a l'espera i fins i tot digui públicament que atendrà el president de la Generalitat si aquest el truca. "Qui estrena càrrec, qui ha estat votat com a president de Catalunya és Carles Puigdemont. Per tant, el més normal hauria estat que aquesta trucada ja s'hagués fet", va dir. Paral·lelament, el conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, va carregar ahir contra els que acusen la Generalitat de malbaratar recursos en l'acció exterior. En una entrevista a TV3, va recordar que el pressupost actual del departament és de 19 milions d'euros, dels quals només 3 es dediquen a les "ambaixades" catalanes al món. "La residència de l'ambaixador espanyol al Marroc costa 6 milions d'euros i totes les delegacions catalanes no arriben als 3 milions", va posar com a exemple del que no ha de ser una "diplomàcia del segle XXI".

Tal com va avançar divendres passat a l'ACN, Romeva va explicar que no té "cap tipus de preocupació" sobre la legalitat de la seva conselleria i va apuntar que l'expresident de la Generalitat Artur Mas tindrà un paper "important" en l'agenda internacional del Govern.