El president del grup parlamentari del PPC, Xavier García Albiol, es va mostrar ahir disposat a mantenir en breu una reunió amb el recentment triat president de la Generalitat, Carles Puigdemont, però va avisar que si manté la seva intenció, manifestada en el seu discurs d'investidura, d'aplicar immediatament la declaració de ruptura, la resposta serà un "cop de porta".

Albiol va considerar que "el diàleg és necessari i apropar posicions és positiu". I va assegurar que "espera" que Puigdemont es posi en contacte amb ell la setmana vinent per concertar una trobada en la qual "intercanviar impressions". Una trobada que acabarà amb un "no" del popular si el President li confirma "que segueix endavant amb la seva aventura rupturista i la intenció de crear estructures d'Estat".

Albiol va destacar que seria "positiu" que Puigdemont i el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, parlin per telèfon i que fins i tot arribin a reunir-se. I davant la polèmica aixecada després que Puigdemont revelés en una entrevista en TV3 que el cap de l'Executiu central no li ha trucat encara, va afirmar que "el més raonable" és que sigui el mandatari català qui doni el primer pas.