ERC es va negar a participar en les reunions que Felip VI mantindrà la setmana que ve amb els representants dels grups parlamentaris al Congrés. Fonts republicanes expliquen que no tenen cap intenció de trobar-se amb el rei fins que aquest no atengui el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la presidenta del Parlament, Carmes Forcadell, les dues màximes autoritats de Catalunya. La Casa Reial va declinar trobar-se amb Forcadell quan ella pretenia comunicar al monarca la investidura del nou president de la Generalitat.

En el cas de Puigdemont, ell mateix va confirmar que Felip VI ni cap altre representant de la casa reial li van trucar per felicitar-lo. Zarzuela va excloure els diputats d'ERC de l'agenda de contactes que el Rei mantindrà a partir de dilluns amb els grups del Congrés. Els republicans no consten al calendari d'audiències distribuït ahir per La Zarzuela, on sí que hi figuren els 15 portaveus de la resta de formacions. Les audiències començaran dilluns a les 10 del matí amb Nueva Canarias.

Foro Asturias i Coalición Canaria, i dimarts continuen amb UPN, EH Bildu i IU. El portaveu de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, té cita dimecres a les cinc de la tarda (després del PNB i En Marea), i el d'En Comú Podem, Xavier Domènech, dijous a les 12 (després de Compromís). Albert Rivera hi anirà dijous a les cinc de la tarda, i divendres Pablo Iglesias hi anirà a les 10, Pedro Sánchez a les 12 i Mariano Rajoy a les cinc de la tarda.