Diverses plataformes veïnals, socials i ecologistes han convocat per demà una marxa i una bicicletada per reivindicar el «dret a respirar aire net i en defensa de la salut pública». Els organitzadors de la marxa, que començarà a les 12 del matí a l'Hospital Clínic i transcorrerà fins als Jardinets de l'Alguer, al costat del CAP Manso, van fer una crida a participar en bicicleta, patinet, cadires de rodes o a peu i van anunciar activitats i una performance sorpresa durant el recorregut. «La salut correspon a un concepte més ampli que inclou la consideració del nostre entorn, tant ambientalment i socialment com els factors econòmics i polítics», expliquen els organitzadors en el seu manifest.

Per als organitzadors, entre els quals figuren la FAVB, la Marea Blanca, l'AAVV de Sant Antoni o la Plataforma per la Qualitat de ?l'Aire, «els determinants que generen la salut pública inclouen els serveis sanitaris, però també aspectes tan transcendentals com la seguretat i la qualitat de l'aigua, de l'aire, dels aliments, les condicions d'habitatge, de feina, el model de transport o de producció que adopta una determinada societat».

«Aquests són alguns dels elements que determinen la nostra salut tan importants com el propi sistema sanitari. Són determinants socials de la salut i vénen condicionats per les polítiques socials i econòmiques a escala estructural», conclouen els organitzadors de la protesta. A més, els convocants també reclamen «un sistema sanitari públic i universal, d'accés gratuït, de gestió i titularitat totalment públiques i sense desigualtats per qüestions de sexe, ètnia o nivell econòmic».