La consellera de Presidència, Neus Munté, va admetre que amb l'acord entre Junts pel Sí i la CUP no està garantida «al 100%» l'estabilitat parlamentària per aprovar els Pressupostos, encara que va indicar que hi ha mesures del pla de xoc social que es poden desplegar amb la pròrroga.

En una entrevista a TV3, Munté va admetre que l'aplicació de les polítiques socials «dependrà de diverses qüestions», entre elles «una molt clara», que és «l'estabilitat parlamentària», amb «una majoria que permeti aprovar els pressupostos».

Preguntada per si la tenen garantida amb l'acord entre Junts pel Sí i la CUP, la consellera de Presidència va afirmar que «no està garantida al cent per cent», encara que va promès que treballaran «perquè sigui així».

En tot cas, si no hi ha pressupostos, Munté va assenyalar que la pròrroga, encara que sigui una eina «no desitjable», permet seguir governant i, en aquest sentit, va indicar que la primera part del pla de xoc social -sense una dotació concreta- conté mesures que es poden aplicar en situació de pròrroga pressupostària.

En relació amb el procés sobiranista, la consellera de Presidència va assegurar que el Govern seguirà les línies que fixa la declaració del passat 9N -suspesa pel TC-, amb la vista posada en el referèndum previst al final de la legislatura per ratificar una constitució catalana: «El referèndum és el punt final i hi arribarem», va afegit.

La subhasta de peix

Quant a les negociacions entre JxSí i la CUP, va asseverar que s'han generat moltes «llegendes» sobre la possibilitat que fos ella la presidenta de la Generalitat, en substitució d'Artur Mas, unes especulacions que va admetre que l'han «molestada», perquè creu que «la Presidència de la Generalitat no és una subhasta de peix» ni un element amb el qual fer «xantatge».

La consellera de Presidència va recordar que va ser Artur Mas qui va decidir el seu successor, Carles Puigdemont, qui és, va subratllar, «el millor de tots».