El president del grup d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, va assegurar ahir que no entraran en un govern municipal del qual formi part el PSC. Davant l'oferta d'entrar al govern que va fer ahir a les forces d'esquerra l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el líder dels republicans va insistir ahir que ERC no entrarà «en un mercadeig a canvi de càrrecs» i va reclamar a l'alcaldessa «una proposta amb una oferta detallada» i temps.

Bosch va defensar que s'ha de «treballar per Barcelona, no pel càrrec. No es pot posar el carro abans dels bous», va dir. Tot i així, va estar taxatiu en el fet que ERC no entrarà en un govern amb els socialistes perquè, segons la seva opinió, el PSC és «la vella política i qui representa millor l'establisment barceloní», i fer-ho seria «perpetuar una herència de sempre» i el model de ciutat que «toca canviar».

Alfred Bosch va explicar que aquesta mateixa setmana es reunirà amb Ada Colau per parlar del model de ciutat i de com s'aplica el projecte de ciutat una vegada pactat, i va assegurar que hi ha «amplíssimes possibilitats a posar-nos d'acord». «El nostre model és una ciutat capital, pròspera, justa i de convivència», va subratllar Bosch, que va vincular també a aquestes converses el possible suport d'ERC als pressupostos municipals per a 2016.

Per la seva banda, el president del grup del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, va assegurar que els socialistes no donaran cap xec en blanc a Barcelona en Comú, però tampoc no marcaran línies vermelles en el diàleg per aconseguir un govern estable. Collboni va valorar ahir en roda de premsa l'oferta d'acord de govern que l'alcaldessa Ada Colau va llançar ahir als grups municipals d'esquerres en la seva primera conferència anual al col·legi de Periodistes de Catalunya. Encara que l'alcaldessa encara no el va citar, Jaume Collboni va assegurar que els socialistes estan disposats a dialogar, però que ho faran «en termes d'igualtat» i no donaran «cap xec en blanc» ni signaran «cap contracte d'adhesió».

Converses de diàleg

«Estem disposats a obrir públicament converses i el diàleg serà en termes d'igualtat. El PSC no és la crossa de ningú», va assenyalar el líder socialista. Jaume Collboni va puntualitzar que «el diàleg ha de ser en clau de ciutat» i va instar a ERC i CUP a «extreure del context polític espanyol per parlar exclusivament de i per Barcelona perquè si no serà molt difícil arribar a acords».