El líder del PSOE, Pedro Sánchez, va assegurar ahir que el rei Felip VI hauria d'haver rebut a La Zarzuela la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, tal com és habitual, en comptes de demanar que li comuniques per escrit el nomenament de Carles Puigdemont com a 130è president de la Generalitat.

«Crec que la Casa Reial té un paper institucional que fa extraordinàriament bé, però honestament crec que no hauria estat de més que s'hagués reunit amb la presidenta del Parlament», va dir. També va avançar que abans que acabi aquesta setmana es posarà en contacte amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont «per normalitzar la interlocució».

Segons va dir, és un contacte «fonamental» perquè «a Espanya hem perdut fins i tot el més essencial i obvi» que és que «cal seure, fins i tot per dir que no». Pel contrari, creu que «no té cap sentit» que el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, i l'anterior president de la Generalitat, Artur Mas, «hagin estat més d'un any sense comunicar-se».

C's vol que es compleixi la llei

El secretari de comunicació de C's i portaveu adjunt del grup parlamentari, Fernando de Páramo, va demanar als nous consellers del Govern que compleixin la llei. En declaracions als periodistes a la sortida de l'acte de pressa de possessió dels membres de l'executiu, Páramo va recordar que «no han estat designats com a consellers de la independència, sinó consellers amb funcions que volem que es compleixin».

A més, va defensar que tenen assignats departaments com sanitat i educació i que s'han de dedicar a solucionar els «problemes reals» dels ciutadans.

D'altra banda, va assegurar que el seu partit està encantat de posar-se a treballar i poder arribar a acords en matèria social amb el nou executiu però va denunciar que el govern de Puigdemont ha decretat un «cordó sanitari» respecte als partits no independentistes.