Un home de 59 anys va matar ahir matí a trets la seva exparella, de 43, enmig del carrer al centre de Vila-seca i posteriorment es va suïcidar, en el primer cas de violència masclista a Catalunya el 2016. Segons van informar a Efe fonts pròximes al cas, el crim va tenir lloc cap a les 09.30 hores a la confluència dels carrers De les Creus i Sant Bernat Calbó de Vila-seca, quan l'home, Santos G.M., de 59 anys i nacionalitat espanyola, va disparar diversos trets al cap amb una escopeta a la seva exdona, Lucinda E.M., de 43 anys i també nacionalitat espanyola. L'autor del crim es va intentar suïcidar posteriorment amb la mateixa arma disparant-se a l'abdomen i va quedar malferit al carrer, amb una parada cardiorespiratòria i en estat crític, encara que els equips d'emergència van aconseguir reanimar-lo i el van evacuar a l'hospital Joan XXIII de Tarragona.

L'autor dels trets ha mort

No obstant això, poc després d'arribar a l'hospital, l'autor del crim va morir, segons van confirmar els Mossos d'Esquadra. Els Mossos van rebre a les 09.45 hores l'avís que hi havia dues persones ferides per arma de foc a la via pública i quan els agents van arribar al lloc van comprovar que la dona era morta i l'home, greument ferit.

El SEM havia anat al lloc després de rebre una alerta a les 09.36 hores del matí, segons fonts sanitàries. La dona vivia al número 12 del carrer de les Santes Creus i l'agressor regentava un taller de reparació d'electrodomèstics molt a prop d'aquest domicili. Tots dos eren molt coneguts a la localitat i l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet -CiU-, es va acostar al lloc dels fets i va mostrar la seva consternació perquè són a més pràcticament veïns seus.

Poblet va afegir que els dos morts tenen una filla de 25 anys que està a punt de casar-se, i una altra filla de 15 que en el moment dels fets era a l'institut. L'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Policial Camp de Tarragona dels Mossos d'Esquadra va obrir una investigació per aclarir aquest crim.

De moment, els agents van assegurar el lloc del crim i comprovar que no hi hagués més armes, mentre la policia científica està recollint proves a la zona, amb gran expectació dels veïns i dels nombrosos mitjans de comunicació allà desplaçats. També els Mossos van interrogar un testimoni dels fets a la comissaria i es desconeix si l'agressor tenia alguna ordre d'allunyament o denúncies anteriors per maltractaments.