El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va rebre en el Palau l'alcalde d'Artesa de Lleida, Pere Puigrós, en el seu primer acte oficial després de la presa de possessió del càrrec. Fonts de la Generalitat han informat que el president rep l'alcalde d'Artesa de Lleida, una localitat de 1.500 habitants, perquè és el primer edil que va demanar una reunió amb el nou cap del Govern català.

Puigdemont, que procedeix del món municipalista i es va forjar en la política com a alcalde de Girona, es va comprometre, segons les mateixes fonts, a rebre en el seu primer acte el primer edil que li ho demanés i aquest va ser Pere Puigrós, que va accedir al càrrec sota les sigles de la ja desapareguda CiU.

El nou president de la Generalitat, que no va efectuar declaracions als mitjans de comunicació perquè no estava previst, va sortir al passadís del Palau per rebre l'edil lleidatà, que va acudir amb la vara d'alcalde i acompanyat del primer tinent d'alcalde, Benjamin Mor, i posteriorment els tres es van reunir a l'interior del despatx presidencial.

Abans de la presa de possessió prevista per al matí dels consellers, el president Carles Puigdemont només tenia en la seva agenda pública d'ahir la reunió amb l'alcalde d'Artesa de Lleida i l'assistència ja a la nit al partit de tornada de la Copa del Rei entre l'Espanyol i el FC Barcelona a l'Estadi Cornellà-El Prat.

Puigdemont és ja president amb caràcter general després que dimarts prengués possessió del càrrec prometent lleialtat al poble de Catalunya, sense esmentar la Constitució ni el Rei.

Amb Colau, a finals de mes

L'alcaldessa de la primera ciutat catalana, Ada Colau, es reunirà per primera vegada amb el nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont, abans que finalitzi aquest mes de gener, segons va explicar en la conferència que va oferir al col·legi de Periodistes de Catalunya.

Colau va explicar que, en l'acte de presa de possessió, el nou president de la Generalitat li va manifestar la voluntat que la trobada sigui de treball, cosa que va assegurar que la satisfà especialment perquè: «Estem amb expectatives en molts temes compartits, temes de ciutat que no poden esperar». Ada Colau va destacar que a aquest nou govern de la Generalitat s'hi ha arribat «amb dificultats» però ha afegit: «Han fet molt bé» a constituir-lo.

«Espero i confio que en aquest govern hi hagi moltes vies de col·laboració per avançar en aquests temes compartits», va declarar l'alcaldessa de Barcelona, qui ha considerat que «no ens hem de deixar portar per les notícies del dia, sinó donar a aquest nou govern uns dies i deixar que expliqui com pensa treballar i quines són les seves propostes».