La cerimònia al saló de sant jordi del Palau de la Generalitat va servir perquè Puigdemont fos investit com a president.El nou president passant revista a la formació de gala dels Mossos d'Esquadra situats a l'entrada del Palau de la Generalitat.En primer terme Elena Rakosnik i Marcela Topor i darrere seu els pares de Puigdemont. Puigdemont, acompanyat per Artur Mas, va sortir a la plaça de Sant Jaume per saludar la gent congregada, entre els quals hi havia una nombrosa representació dels veïns d'Amer. Els presidents José Montilla i Pasqual Maragall seguint l'acte.

Un dels dies més importants en la vida de Carles Puigdemont va començar a les 8 del matí quan es va desplaçar a l'Ajuntament de Girona per buidar el despatx i atendre unes darreres gestions. Hi va estar fins a les 2 de la tarda per, posteriorment, acostar-se fins al seu domicili. Fins i tot va tenir temps d'acompanyar les nenes a col·legi.

Quan passaven cinc minuts de dos quarts de cinc de la tarda, Puigdemont sortia de casa seva acompanyat per la seva dona i pujava al cotxe oficial que el duria fins a la plaça de Sant Jaume. Poc després de les 6 de la tarda el nou president de la Generalitat creuava la porta del Palau, on va passar revista al cos de guàrdia de gala dels Mossos i, al costat de la seva dona, Marcela Topor, enfilava les escales fins arribar al primer pis on l'esperava el president sortint, Artur Mas, amb la seva dona. Van estar tancats una hora al despatx per sortir posteriorment en direcció al saló de Sant Jordi on es va fer la cerimònia de presa de possessió.

Mentrestant, una cua de persones intentava entrar al Palau. El centenar de persones reunides a la plaça Sant Jaume anaven rebent amb xiulets o aplaudiments segons la ideologia dels convidats. Entre el públic a la plaça, un grup de fidels amerencs amb pancartes d'«Amer, terra de presidents». També era visible una bandera espanyola de grans dimensions, entre els congregats.

Uns dels primers a arribar van ser uns emocionats pares de Puigdemont acompanyats per una seva germana, l'Anna. El pare, Xavier Puigdemont, va estar parlant una estona amb el president de l'ANC, Jordi Sánchez, mentre esperaven l'inici de l'acte solemne. En aquell mateix moment es va veure el futur vicepresident, Oriol Junqueras, conversant amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. A més dels progenitors del president Puigdemont, es va poder veure en la cerimònia bona part de la família, amb els germans i inclosos els nebots. El nou president, un cop promès el càrrec i acabada la cerimònia, els va anar a saludar. Entre els assistents a l'acte hi havia els regidors de l'Ajuntament de Girona que es van desplaçar tots junts en un autobús. També alguns amics personals de Puigdemont, com l'empresari Miquel Casals o l'exregidor de CiU a Girona Jordi Moner, que mostraven obertament la seva satisfacció pel moment que es vivia.