Qui va ser cap de llista de la CUP a les eleccions del 27-S, Antonio Baños, va dir que ahir al matí es va formalitzar la seva renúncia a l'acta de diputat al registre del Parlament. En una entrevista a TV3, Baños va insistir que el seu comiat respon a «coherència personal» després del 'no' definitiu del Consell Polític cupaire a la investidura d'Artur Mas. «Jo apostava per aquell acord i aquella investidura, es va votar que no s'aprovava, i creia que havia de renunciar. Hi creia i hi crec», va afirmar Baños.

L'excandidat de la CUP va qualificar l'acord desllorigador com a sortida «fantàstica» i no considera que es precipités prenent la decisió: «Escènicament, més rodó no podia ser». Ara, té ganes de tornar «d'on venia»: a la mobilització al carrer per «intentar que el procés torni a agafar múscul».

«Estic en condició de ciutadà normal, expolític». Així va començar l'entrevista a Baños, que va assegurar que formalment es tramitarà la renúncia a l'acta de diputat al registre del Parlament ahir al matí. Baños va explicar que fins ara no s'ha produït perquè s'estava a l'espera de si s'esgotava el termini i es dissolia el Parlament: «No feia falta entregar l'acta» si no s'haguessin produït «canvis substancials» a la política catalana.

Amb investidura d'un president alternatiu a Artur Mas, «és molt lògic que, jo ja estava fora, faci el compliment efectiu de la renúncia a l'acta», va afegir. Antonio Baños va dir que l'organització anticapitalista no li ha demanat formalment tampoc que mantingui l'escó. «La meva trajectòria parlamentària acaba amb aquesta nova etapa».

No considera que la seva dimissió servís de revulsiu per a les negociacions, ni tampoc creu que es precipités prenent la decisió just l'endemà del Consell Polític que va dir 'no' definitivament a la investidura d'Artur Mas després de l'empat a l'assemblea de Sabadell. «Jo apostava per aquell acord i per aquella investidura, llavors es va votar de forma legítima i correcta que no s'aprovava i creia que havia de renunciar; hi creia i hi crec», va dir.

L'opinió sobre Puigdemont

D'altra banda, Antonio Baños va considerar que Carles Puigdemont no representa «aquell símbol» que era Mas malgrat que el designés el president sortint. «No espantarà» els independentistes que «ho eren per Mas» i trenca amb la idea de l'Estat que «havia situat en Mas tot el mal». A més, també «facilitarà la feina que ens tenia obsessionats: ampliar la base social» de l'independentisme.