Súmate ha donat les gràcies a totes les entitats i a tots els partits que han fet possible l'acord per desencallar la investidura que passa perquè Carles Puigdemont, alcalde de Girona i president de l'AMI, sigui el candidat a la Presidència de la Generalitat. En un comunicat, ha demanat a "les forces que tenen la majoria absoluta al Parlament que comencin un procés constituent cap a la República catalana". L'associació de castellanoparlants favorables a la independència assegura que avui comença el que van manar les urnes el 27 de setembre i destaca que "volíem, podíem i ho hem fet realitat". "Avui és un dia de felicitat per tots els que hem donat molt per fer realitat un procés a favor dels drets i la justícia social", ha afirmat Súmate.

L'associació de castellanoparlants Súmate ha agraït a Demòcrates, la CUP, Moviment d'Esquerres, Avancem i Reagrupament Independentista l'acord a què han arribat aquest dissabte per desencallar la investidura. A més, també ha donat les gràcies a l'Assemblea, l'AMI i Òmnium per "empènyer fins a l'últim moment". "Ho hem aconseguit", ha assegurat Súmate en un comunicat enviat aquesta tarda en el qual destaca que "res de tot això hagués estat possible sense l'esforç de tots".

Aquesta entitat també ha agraït al president en funcions, Artur Mas, el seu lideratge perquè, segons Súmate, gràcies a ell "el procés cap a la República catalana és una realitat, segueix intacte i manté la transversalitat".

Segons Súmate, "davant nostre hi ha el projecte més ambiciós de la història de Catalunya, tenim a les nostres mans la possibilitat de fer una República que vetlli pels drets socials i els seus ciutadans".

Finalment, l'associació remarca que "toca remar junts, deixar tres mesos de tensió i mirar cap endavant amb la il·lusió i ganes de treballar".