El solemne saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat serà avui, a partir de les set de la tarda, l'escenari de la presa de possessió de Carles Puigdemont com a 130è president de la Generalitat. Ahir s'estaven últimant els detalls de la sala que preveu que aculli una àmplia representació de diferents sectors de la política i la societat en general.

Segons el reglament, aquest acte s'ha de celebrar després de l'acceptació per part del Rei del decret d'investidura i de la seva publicació al BOE, tràmits que ja s'han superat.

A l'acte s'espera també que hi assisteixin els familiars més directes de Carles Puigdemont, incloent-hi també la família d'Amer. Ahir, cap dels familiars van seguir, des de dependències municipals, la renúncia com a alcalde. En el debat d'investidura només hi va poder assistir una de les seves germanes, l'Anna, acompanyada per l'alcaldessa d'Amer, Maria Rosa Vila.

Avui la pastisseria familiar del carrer Sant Miquel d'Amer estarà tancada al públic durant tot el dia. Des de Girona també ha confirmat la seva presència el delegat de la Generalitat, Eudald ?Casadesús. Els regidors del grup municipal de CiU a l'Ajuntament també tenen previst ser-hi tots.

Un espai del 1596

El saló de Sant Jordi és al centre del Palau de la Generalitat, al primer pis, amb tres naus i una cúpula, a la plaça de Sant Jaume. Concebut originalment com a capella va ser construït per Pere Blai (que posteriorment projectaria la façana del Palau), l'any 1596. Destaca la conservació del paviment original fet de marbre policrom. Els elements de suport són columnes quadrades, capçades amb capitell toscà. Entre els anys 1912 i 1918, el pintor noucentista Torres Garcia va començar a decorar-la amb pintures classicistes.