Els conductors de dos cotxes que circulaven per la Ronda del Litoral de Barcelona en direcció Besòs divendres passat a la nit van gravar amb els seus mòbils un ciclista que circulava a 80 quilòmetres per hora.

El ciclista pedalejava molt a prop d'un autobús per aprofitar el seu rebuf i arribar a aquesta velocitat, segons les imatges difoses per Barcelona Televisió -BTV-. Les bicicletes, els ciclomotors, els vehicles que transporten mercaderies perilloses i les persones a peu tenen prohibida l'entrada a les rondes. Fonts del consistori van explicar que no s'ha identificat el ciclista, que cap patrulla de la Guàrdia Urbana va detectar la seva presència i que el radar no el va registrar perquè no va superar la velocitat màxima.

També van assenyalar que quan la Guàrdia Urbana observa la presència de ciclistes a les rondes els acompanya immediatament fora d'aquestes vies pel risc que corren. Segons va informar Barcelona Televisió -BTV-, els conductors de TMB se'n feien creus ahir al matí. «No és freqüent i és molt perillós», va comentar Jordi Santiago Sánchez, conductor de bus i membre del Comitè d'Empresa. Tot i això, aquests treballadors afirmen que per ciutat sí que és habitual que els ciclistes es recolzin al vehicle o s'hi aferrin per agafar embranzida.

A banda de les bicicletes, també s'ho troben amb els patinadors. De moment, la Guàrdia Urbana no té constància que s'hagi denunciat el ciclista que divendres passat va ser gravat entre la Vila Olímpica i el Poblenou avançant en sentit Besòs al darrere d'un autobús.