La CUP ha anunciat que dos dels seus actual diputats dimitiran com un gest cap a Junts pel Sí davant les dificultats de les negociacions d´aquests darrers mesos, però no ha avançat els noms de les persones que renunciaran a l´acte de diputat. A més, ha volgut deixar clar que dos dels seus diputats no passaran a formar part de Junts pel Sí sinó que participaran en els espais de deliberació per "millorar la coordinació i garantir el compliment dels acords".

"La CUP segueix tenint un grup parlamentari de 10 parlamentaris amb veu pròpia", han garantit. A través d´un comunicat, l´organització independentista ha qualificat d´error la seva "bel·ligerància" expressada envers de Junts pel Sí i la diputada Eulàlia Reguant ha admès que "potser s´han alentit passos i s´han generat certs desenganys".

El comunicat de la CUP que fa referència a l'acord per la presidència de la Generalitat es pot consultar en el següent enllaç: http://cup.cat/noticia/la-cup-crida-constituent-confirma-lacord-de-presidencia-de-consens-amb-junts-pel-si