La Comissió de la Dignitat va titllar d'«inacceptable» i d'«indigne» que «un partit que es digui demòcrata» com Ciutadans ataqués l'honor de Carles Rahola, en referència a la intervenció de la presidenta del grup parlamentari de Ciutadans, Inés Arrimadas, al ple d'investidura d'aquest diumenge al Parlament. La Comissió va mostrar la seva repulsa per les manifestacions expressades per Arrimadas amb relació a l'article «Contra l'invasor» de Rahola, que va ser citat pel president electe de la Generalitat, Carles Puigdemont, en un acte de l'ANC l'any 2013.

En aquest sentit, van demanar a Ciutadans que rectifiqui «les seves manifestacions envers Carles Rahola, mostri el respecte a la seva persona i faci una condemna d'aquest crim i del franquisme». La Comissió de la Dignitat va mostrar el seu menyspreu amb el crim comès pel franquisme en sotmetre Rahola a un consell de guerra l'1 de març del 1939, que el va condemnar a mort «per la seva fidelitat a Catalunya i les institucions republicanes i pel fet que hagués escrit diversos articles entre els quals aquest», en referència a «Contra l'invasor». En la seva sentència de mort, segons va citar la Comissió, s'assenyala que Rahola va escriure «articles literaris i històrics últimament altres de caràcter polític, en els quals s'animava a les masses a prolongar inútilment la seva resistència». La Comissió va ressaltar que Rahola «era un demòcrata, home de pau i patriota defensor dels drets de Catalunya».

Per això, va considerar «inacceptable i indigne que un partit que es digui demòcrata i estigui representat al Parlament pugui fer aquestes manifestacions, que a més van ser reiterades quan el candidat a president li va fer remarcar el sentit de l'article esmentat».