El president electe de la Generalitat, Carles Puigdemont, prendrà possessió demà mentre que els consellers assumiran els seus càrrecs dimecres, atès que l'estructura de Govern ja està a punt perquè està negociat entre CDC i ERC, els dos partits que dirigeixen Junts pel Sí.

Fonts de la Generalitat han indicat que Puigdemont, que avui ha cessat en el seu càrrec d'alcalde de Girona, prendrà possessió formalment demà, a les set del vespre, com a 130 president de la Generalitat i que els consellers ho faran l'endemà, dimecres.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el diputat de Junts pel Sí Raül Romeva ha indicat que tot està a punt per nomenar el Govern perquè "l'estructura està acordada, està discutida i està pensada".

"Un Govern de transició entre el que és un govern autonòmic i el que ha de ser un govern de la república que sortirà, òbviament, del procés constituent", ha afegit.

El Govern de Puigdemont comptarà amb el líder d'ERC, Oriol Junqueras, com a vicepresident, Neus Munté (CDC) com a portaveu i consellera de la Presidència, Raül Romeva (ex d'ICV i independent) com a responsable d'exteriors i relacions institucionals i Jordi Jané (CDC) a Interior.

Es perfilen Carles Mundó a Justícia, Dolors Bassa a Benestar i Antoni Comín a Salut, els tres de la quota d'ERC, i els dirigents convergents Santi Vila a Cultura i Meritxell Borràs a Ensenyament.

També es preveu que el coordinador general de CDC, Josep Rull, ocupi la cartera de Territori i Sostenibilitat, que rebrà de mans de Santi Vila.