El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va assegurar que el seu partit votarà a favor de les mesures del pla de xoc social de Jxsí i la CUP que siguin «bones per als catalans» i per pal·liar els «estralls» de la crisi, encara que ha deixat clar que «sempre que sigui en el marc de la legalitat».

En una roda de premsa a la seu del PSC a Barcelona, hores després de la investidura diumenge del nou president català, Carles Puigdemont, Miquel Iceta va augurar una legislatura «curta», cosa que «no és una bona notícia, perquè ens agrada que es compleixin els mandats i el 52% dels catalans van votar per una legislatura de quatre anys».

Sobre si el seu partit donarà suport al pla de xoc social i econòmic previst a l'acord entre Junts pel Sí i la CUP, el socialista va assegurar que «a tot el que sigui bo per als catalans, votarem a favor».

«Creiem que el pla de xoc és curt i arriba tard, però millor que arribi que no arribi. Tot el que serveixi per intentar pal·liar els estralls socials de la crisi econòmica, ho farem. Sempre que es produeixi en el marc de la legalitat», va afirmar.

Iceta va explicar que, atès que ja no es preveuen unes eleccions al març, després de l'acord d'investidura d'última hora, la comissió executiva del PSC va decidir ahir que el Consell Nacional que havia de celebrar-se aquest dissabte 16 de gener s'ajorni una setmana, al 23 de gener.

El líder socialista també va recordar que la seva formació celebrarà aquest any el seu congrés ordinari, que cal convocar amb quatre mesos d'antelació, i una vegada estigui «més aclarit el calendari electoral», es fixarà la data, encara que «la idea és fer-ho abans de les vacances d'estiu».

En aquest sentit, sobre les seves intencions de seguir al capdavant del partit, Iceta va reconèixer: «M'agrada el que faig i crec que és útil. Però això d'autoproclamar-se o autoproposar-se, o de designar un successor, no forma part de la cultura de l'esquerra. Quan arribi el congrés decidirem, però el meu partit sap que quan em necessita, em troba preparat».