Artur Mas va reivindicar ahir davant del Consell Nacional de CDC que la seva renúncia ha permès que el mandat del 27-S tiri endavant però ha advertit que ell "compta pel present i compta també pel futur". El líder de Convergència i ja expresident de la Generalitat ha assegurat: "Hi sóc i hi segueixo sent, estic alliberat, estic al vostre servei i ajudaré que ens en sortim", va remarcar davant dels seus. Mas va especificar, a més, que compleix la seva paraula de retirar-se quan "formi part més del problema que de la solució".

Mas va reconèixer que va haver de decidir en hores que no tornaria a ser president malgrat tot el que li havia costat arribar fins allà, però va assegurar que no va escoltar mai pressions "partidistes". També va advertir la CUP que vigilarà que compleixi amb els seus compromisos. Mas va ser ovacionat llargament pels consellers nacionals de CDC i això va fer que ell mateix comencés la seva intervenció amb una broma: "Mai m'havien aplaudit tant com el dia de la meva dimissió".

La sensació agredolça del discurs de Mas és la que va regnar en la comparaixença de l'expresident però ell mateix va voler calmar els ànims i va remarcar que la seva decisió té un benefici "que és molt gran i que cal valorar per sobre de qualsevol altre: que el mandat rebut a les urnes el 27-S és viable, tira endavant, té força i té camí". I és que Mas va avisar que les eleccions, que semblaven una possibilitat "irremeiable", alhora comportaven un risc de "distorsió, d'embolic gran, de dilució del procés, d'emergència d'altres projectes que van en contra del projecte sobiranista". Calia evitar-les, va continuar, per no posar en risc el "tresor" del 27-S, la majoria independentista obtinguda al Parlament. "Qui no creu en miracles no és realista, i no sé si això és un miracle o no, però en qualsevol cas és una solució", va conclure.

Alguns dirigents i consellers nacionals accepten aquesta nova estratègia tot i que no acaben de veure-la clar però Mas va explicar que la contrapartida a "aquesta gran renúncia" és l'estabilitat, una "condició sine qua non, perquè es pugui fer la feina ben feta". En aquest sentit, va advertir que ell vigilarà que els cupaires compleixin el seu compromís. "Si algú no compleix hi serem tots a denunciar-ho", va avisar.

En referència a Madrid, l'expresident Artur Mas, va constatar ahir que "van tornar a saltar les alarmes a Madrid" pel pacte in extremis d'investidura però alhora va avisar del risc d'un govern ?espanyol encapçalat pel PP, C's i PSOE.