Els Mossos d'Esquadra van detenir entre els dies 14 i 18 de desembre una noia com a presumpta autora dels delictes d'estafa bancària i usurpació d'estat civil, així com una còmplice que la va ajudar. Les dues arrestades tenen 19 anys -són veïnes d'Olesa de Montserrat i Cerdanyola del Vallès- i estan acusades d'extreure diners del banc amb documentat d'identitat sostrets al metro de Barcelona.

La víctima de l'estafa va denunciar el passat setembre cinc extraccions al seu compte bancari per valor de més de 7.800 euros. Es tractava de la segona vegada que patia el mateix tipus d'estafa, ja que al desembre del 2014 li havien sostret gairebé 12.000 euros a través del mateix mètode just després de patir un furt al metro.

Els fets es van resoldre amb la detenció de l'autora de l'estafa bancària a l'abril de 2015, però no es va poder recuperar la documentació personal de la víctima. A partir de l'anàlisi de les imatges enregistrades per les càmeres de les oficines, els Mossos van observar que l'autora dels reintegraments no era la mateixa dona que havien detingut a l'abril. La investigació, finalment, va concloure que les dues dones es coneixien i totes dues havien usat la documentació personal robada.