El diputat d'ERC al Congrés dels Diputats Joan Tardà ha tornat a plantejar aquest divendres a la nit que el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, faci un "pas al costat" per facilitar l'acord entre Junts pel Sí i la CUP i ha subratllat que potser seria una "solució" perquè ara "és el moment del patriotisme".

En declaracions a 8tv, Tardà ha dit que no hauria de ser un "pas enrere" i que Mas hauria de poder formar part del Govern, tot i que presidit per una altra persona del seu partit. El diputat republicà ho ha comparat amb una família i ha dit que "a vegades als germans els toca aguantar amb la irresponsabilitat dels petits". D'altra banda, Tardà, ha destacat que "com més sacrificis assumeix una persona, a la llarga i tal vegada no tan a la llarga, més li reconeix la societat el seu protagonisme". Al mateix temps, Tardà ha expressat el seu respecte per la figura d'Artur Mas i ha assegurat que és una "persona clau" per al procés "com ho ha estat ERC i centenars de milers de persones que s'han mobilitzat".

Tardà ha reclamat una vegada més que Junts pel Sí i la CUP arribin a un acord, quan queden 48 hores perquè expiri el termini per a la investidura d'un president de la Generalitat com a resultat de les eleccions del 27 de setembre, i ha exigit als dirigents polítics que estiguin "a l'alçada del moment històric". "Els estadistes adquireixen la categoria d'estadistes per saber gestionar els moments difícils. A les verdes i no pas a les madures", ha afegit.

En cas que finalment no s'assoleixi l'acord, Tardà que ha dit que pot estar "emprenyat però mai desanimat"- ha advertit que "molta gent sentirà que ha estat objecte d'un frau" i ha repetit que seria "un delicte d'alta traïció a la voluntat de la ciutadania de Catalunya". En aquest sentit, ha demanat un "esforç perquè sinó ens caurà la cara de vergonya".