El president del grup de Catalunya Sí que es pot (CSQEP), Lluís Rabell, ha considerat avui que la investidura del nou candidat a la presidència de la Generalitat, Carles Puigdemont, "té com a finalitat donar temps a que CDC es refaci" sense perdre "els ressorts del poder".

En la seva intervenció davant el ple d'investidura del Parlament, Rabell ha reivindicat "una gran aliança pel canvi" com a alternativa al nou Govern, al futur president del qual ha anticipat el vot contrari del grup de CSQEP a la seva investidura.

Després de recordar que Puigdemont va reivindicar en el passat "el mestrat polític" de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i de qüestionar "la brillantor" que havia dit que tenia el govern català anterior, Rabell ha criticat "els oblits significatius" del candidat a la presidència, com "la situació de la violència de gènere".

Segons aquest diputat i president del grup de CSQEP, "tenim una majoria parlamentària que no té la valentia de dir la veritat, i és que el plebiscit no es va guanyar, té un mandat per fer un govern però no per tirar endavant un pla unilateral" d'avanç cap a la independència.

"Aquesta investidura -ha apuntat- té com a finalitat donar temps a que CDC es refaci" aprofitant "els ressorts del Govern davant una situació en la qual el partit liderat per Artur Mas "està en caiguda lliure i amb múltiples casos de corrupció".

S'ha preguntat si el nou executiu assumirà o no "el fiasco de la privatització d'ATLL (Aigües Ter Llobregat), o els concerts amb les escoles d'elit que segreguen per sexe".

A la CUP li ha dit que el seu suport a la investidura "sembla produir-se a canvi de res", o "potser a canvi de la il·lusió d'impulsar un procés que és irrealitzable i plantejat amb mesures unilaterals".

"No creiem que tingui lloc la desconnexió, perquè no hi ha suficient legitimitat democràtica i això no es resol amb jocs d'aritmètica parlamentària", ha afegit Lluís Rabell.

"Es pot creure de veritat -s'ha preguntat- que pot haver una agència de seguretat social a banda de la de l'Estat? o crear una duana? si és així vostè és un somiador i no hauria de ser president", ha apuntat.

Per a Rabell, "la declaració del 9 de novembre és un engany, i una xuleria que ningú es creu", i ha afegit que al president del Govern, Mariano Rajoy, "li va bé la investidura, perquè ara tractarà de nou de fer un pacte amb el PSOE".

Al PSC, Rabell l'ha convidat "a abandonar el seu immobilisme" i a tornar a apostar per "el dret a decidir" conjuntament amb la seva formació i els partits independentistes en "un front a favor del canvi".