El president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, s'ha mostrat dolgut i sorprès per l'acord a què han arribat aquest dissabte Junts pel Sí i la CUP i que permetrà investir l'actual alcalde de Girona i president de l'AMI, Carles Puigdemont, com a president de la Generalitat. Rabell veu l'acord "humiliant" per a la CUP perquè "assegura la investidura del testaferro del senyor Mas" i, a més, "garanteix al seu govern una estabilitat durant la legislatura comprometent-se a no votar mai conjuntament amb les forces polítiques que no formen part de l'anomenat procés". Rabell ha reivindicat la seva formació com l'"oposició d'esquerres" i l'"alternativa" per "reconstruir" la "majoria social favorable al dret a decidir".

Rabell ha retret aquest dissabte, poc després de conèixer-se els detalls de l'acord entre JxSí i la CUP, que "no és el president Mas qui encapçalarà la institució, però serà un testaferro, del qual és prou coneguda l'admiració i mestratge que reconeix a Jordi Pujol". "Canvis i transformacions profundes al capdavant de la Generalitat, no se n'anuncien gaires, amb aquest acord", ha augurat.

El líder de CSQP ha recordat que fa uns dies "havíem saludat la coherència i l'actitud ferma de la CUP amb la paraula donada de no investir Mas" i ha manifestat el seu "desgrat" per un "acord que comporta la reconducció de Convergència al capdavant de la Generalitat". També ha lamentat que la les negociacions dels darrers mesos "semblaven girar l'esquena a les preocupacions més punyents de la societat catalana i a la gent que pateix les conseqüències de la crisi i les retallades".

Rabell ha assegurat que la formació que lidera farà a partir d'aquest diumenge, quan se celebri el Ple d'Investidura, un "treball de proposta i alternativa a les polítiques d'austeritat" i per "reconstruir el que no hauria d'haver estat destruït mai, la majoria social favorable al dret a decidir. "La idea de tirar pel dret i endegar processos unilaterals s'ha demostrat impotent", ha afirmat Rabell, que ha afegit: "La meitat del país no pot resoldre els problemes del conjunt del país. Calen majories més àmplies tant per a les polítiques socials com per a la perspectiva democràtica".