L'Ajuntament de Barcelona es va desmarcar ahir de la iniciativa per promoure el turisme sanitari a la capital catalana, de la qual assegura que va tenir coneixement pels mitjans de comunicació, i ha rebutjat destinar recursos públics a aquesta iniciativa en l'actual situació de retallades.

Els principals hospitals privats de Barcelona, la Generalitat i el consorci Turisme de Barcelona -format per membres del propi Ajuntament, les cambres de comerç i la fundació Barcelona Promoció- van crear la marca «Barcelona Medical Destination» -Barcelona Destí Mèdic- per promocionar Barcelona i a la vegada Catalunya a l'estranger com un destí d'excel·lència en matèria mèdica, en una iniciativa presentada ahir al recinte modernista de l'hospital de Sant Pau de la capital catalana.

L'ajuntament va fer públic un comunicat per assenyalar que es «desmarca d'aquesta iniciativa, atès que no ha participat ni en la seva presentació ni tampoc en la confecció d'aquest projecte».

«No hem estat informats»

El regidor de Turisme de Barcelona, Agustí Colom, que també és vicepresident del consorci Turisme de Barcelona, va lamentar «el fons i les formes» d'aquesta iniciativa i va assegurar que l'ajuntament «no ha estat informat en cap cas de la presentació i la firma de l'acord, ni comparteix que es destinin recursos públics a la promoció de la sanitat privada, tenint en compte especialment l'actual context de retallades i necessitats sanitàries de la ciutat».

Colom va assegurar que la comissionada de Salut, Temma Tarafa, tampoc no va ser informada d'aquesta iniciativa, ni comparteix l'objectiu de la mateixa. L'Ajuntament de Barcelona va reclamar una reunió d'urgència amb el president del comitè executiu de Turisme de Barcelona i la direcció del consorci per establir els mecanismes necessaris «perquè no es torni a repetir una situació com l'actual i, a la vegada, analitzar les característiques de l'acord subscrit i revisar-lo».

CiU lamenta el rebuig

Per la seva banda, la portaveu adjunta de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, va lamentar que el govern de l'alcaldessa de la ciutat comtal, Ada Colau es desmarqués ahir de la iniciativa acordada i rebutgés destinar recursos públics per promocionar el turisme sanitari a la capital catalana.