Segurament, ahir al matí, a Amer no hi havia home més orgullós que Xavier Puigdemont. El pare del nou president de la Generalitat no va trencar la seva rutina i, a 2/4 de 12 del migdia, acompanyat pel seu germà Josep, va anar a la missa dominical a l'església del monestir, un temple romànic del segle XIII que és un dels vestigis històrics d'aquesta població de la Selva.

Anava rebent felicitacions una darrere l'altra mentre que explicava que "no cal dir que és un orgull per a tota la família" recordant que ha tingut 8 fills i que "tots s'han hagut d'espavilar perque mai hem viscut amb abundància. En Carles tot el que té s'ho ha guanyat a pols".

Entre rialles explica que quan dissabte a la tarda es va assabentar que el seu fill substituiria Artur Mas el primer que va pensar va ser "que de maldecaps no li en faltaran!". Només lamenta que la política li treu moltes hores al seu fill "per estar amb la família i les seves filles" però "és molt voluntariós i se'n sortirà".

Ahir al matí encara no havia pogut parlar personalment amb el nou president, ni tan sols per telèfon. "No passa res, ja tindrem temps per fer-ho. Ara està molt ocupat".