La cap de la oposició, Inés Arrimadas, afirma que la renúncia d'Artur Mas de repetir com a president de la Generalitat és la "constatació d'un fracàs" que s'estén al seu "projecte polític". En roda de premsa a la seu de Ciutadans (C's) a Barcelona, Arrimadas ha senyalat diverses semblances que comparteixen Mas i el seu successor, l'encara alcalde de Girona, Carles Puigdemont. Entre aquestes "l'experiència en instrumentalitzar les institucions" -i en el cas de Puigdemont, els ajuntaments-, per a la causa independentista que cap dels dos anava de cap de llista a la seva circumscripció. Sobre el ple d'investidura de diumenge, Arrimadas confia que sigui "un debat seriós i digne".

I és que Arrimadas s'ha mostrat desconfiada sobre el format del debat, donada la precipitació dels fets. "Em temo que tindran la temptació d'emprar la majoria de la Junta de Portaveus per evitar que sigui un debat com es mereix", ha dit sobre les forces independentistes i sobre la presidenta de la Cambra Catalana, Carme Forcadell, qui personalment ha informat a la cap de la oposició i via telefònica sobre l'acord entre Junts pel Sí i la CUP.

Un acord que la líder de C's ha assenyalat que cau en el "frau democràtic" per "intentar corregir els resultats de les urnes" del passat 27 de setembre. Ho ha dit en referència a acords com la renovació en el grup parlamentari de la CUP, que dos dels diputats passaran a formar part de Junts pel Sí i que els cupaires no podran votar en el mateix sentit que els partits contraris al procés quan estigui en risc la majoria governamental.

Acompanyada dels diputats Carles Carrizosa i Fernando de Páramo, Inés Arrimadas ha refermat la proposta de Ciutadans com a "oposició sensata, responsable, dialogant" i que "no divideix els catalans" amb les "prioritats socials" com a eix de la seva estratègia, així com la "lluita contra la corrupció".

Un aspecte en la que no destaca, segons C's, Carles Puigdemont, del qual han recordat que va ser fundador de la JNC -les joventuts de CDC-, i que ha mostrat públicament i en nombroses ocasions el seu suport vers l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol. "És un digne successor de Mas", ha ironitzat. "Han canviat de persona, però no d'intenció" ha afegit per després avisar que "ni Mas ni Puigdemont podran saltar-se la llei amb la independència, que és la seva única proposta".