L'Ajuntament de Barcelona va comprar un local al carrer de Calàbria, al barri de l'Esquerra de l'Eixample, per convertir-lo en una Llar d'avis, que ha suposat una inversió d'1,8 milions d'euros.

Des de l'Ajuntament es va destacar que la compra del local es va dur a terme gràcies a la modificació del Pressupost General de l'Ajuntament, que permet invertir en polítiques socials més de 100 milions d'euros provinents del superàvit previst per a l'exercici 2015.

Segons va assenyalar el regidor del districte, Agustí Colom, amb aquesta compra aquesta zona comptarà amb un nou espai per a la gent gran, que és un dels col·lectius que més atenció necessiten en aquest districte, que històricament arrossega un dèficit d'aquest tipus d'equipaments.

L'espai compta amb una superfície d'uns 1.170 metres quadrats distribuïts en dues plantes, i els usuaris disposaran de sales-taller per realitzar tota mena de cursos, activitats físiques, un espai de trobada, una sala de noves tecnologies, i una sala d'actes polivalent. La previsió del govern municipal és que durant l'any 2016 es redacti el projecte executiu de l'espai i que les obres es puguin iniciar durant l'últim trimestre de l'any 2016. Per altra banda, el solar de l'antic restaurant La Pèrgola, al costat de Fira de Barcelona i Casa Ramona -CaixaForum, i davant la Font Màgica de Montjuïc s'ha urbanitzat i s'ha convertit en un espai públic de 1.706 metres quadrats.